2023. július 21., péntek

Elkezdődtem!

Kis lépés nekem, nagy csapás mindenkinek: mostantól fogva nemcsak itt a blogban rontom a szellemi levegőt, hanem saját podcastom is indul a Pünkösdi Teológiai Főiskola támogatásának köszönhetően. Az új műsor címe nagyon frappáns: Sytka. A kérdés tehát már nem pusztán annyi, hogy "tudsz Sytkául olvasni?", hanem kiegészül ezzel: "tudsz Sytkául nézni?" Ha nem, az sem probléma!

A saját blogom bár én írom, de nem rólam szól (szerencsére) - és nyilvánvalóan ugyanez lesz a helyzet a frissen induló podcast-ommal is. Bevallom őszintén, ki nem állhatom látni magam vizuális formában, amibe a szobatükör látványától a fotókon át a mozgóképig minden beletartozik. De nem is magam kívánom nézegetni, pláne másnak mutogatni. A tervem az, hogy havonta egyszer, nagyjából 50 perc időtartamban érdekes embereket invitálok a stúdióba, akikkel mindenféle őket érintő témákról beszélgetek. Nem meglepő módon a témákban a hit valamilyen formában elő fog kerülni: és persze egyáltalán nem kikötés, hogy a vendégemnek hívőnek kell lennie. Amit kerülni szeretnék, az a politika és különösen is a pártpolitizálás.

A helyzet az, hogy bár engedni szerettem volna az új idők szelének - ez a magyarázata a podcast létezésének -, de ez nem azt jelenti, hogy máris profi műsorvezető lennék. Arra kérem tehát a kedves olvasót és nézőt, hogy adjon időt a sorozat beérésére és viselje türelemmel a balfogásaimat! Ha pedig olyasmit talál egy-egy beszélgetésben, amit szívesen zsebre vágna és megjegyezne magának, csak bátran tegye!

Az első adásban az ismert költőt, írót, műfordítót, azaz Lackfi Jánost kérdezgettem olyasféle témákban, hogy milyen érzés élő költőként tankönyvekbe kerülni, nem-e luxus közéleti kérdésekben csendben maradnia, vagy nem tart-e attól, hogy Isten csupán költői metaforává válik a tolla hegyén számára?

Nézd meg az első adást itt - és persze megköszönöm, ha megosztod, valamint feliratkozol a csatornára is:



3 megjegyzés :

  1. Remek, hogy belekezdtél, ráadásul ilyen nagyszerű első vendéggel! Sok örömet kívánok hozzá! A kérdésem pedig, hogy tudsz-e adni RSS feedet a podcasthoz, hogy fel tudjam venni a kedvenc appomba?

    VálaszTörlés
  2. Szerintem egesz jol sikerult, varom a folytatast.

    VálaszTörlés
  3. Én is kiváncsian várom a folytatást :)

    Egy technikai javaslat: 50 perc már az a hossz, ahol erősen szoktam értékelni egy tartalomjegyzéket "fejezetekkel", kb 5-10 linkkel az adott fejezet kezdetére. Van amikor az ekkora hosszúságú videó megnézését amúgy eleve feladom, vagy jócskán elhalasztom... míg 1-1 érdekes részlet hozhatja meg a kiváncsiságot az egész beszélgetés megnézésére.

    VálaszTörlés

Megmondhatod te is... de kérlek, NE tedd névtelenül!
(A szerző a beírt kommentek közül bármelyiket előzetes figyelmeztetés és minden magyarázat nélkül törölheti. Kommentedben ne használj túl sok hivatkozást, mert a rendszer automatikusan moderál!)