2017. március 31., péntek

Tíz éve megmondom... vala

A mai napon tíz éves a blogom. Egy évtizede írom le azt, amit gondolok azoknak, akik szívesen olvasnak sytkául. Mivel ez nem egy amerikai szépségkirálynő választás, így nem szeretnék valamiféle giccses felsorolásba kezdeni kiknek vagyok hálás azért, hogy eljuthattam eddig a pontig, de Istenen kívül mégis szeretnék egy valakit kiemelni: az olvasót. Neki küldöm a következő sorokat, a blog témaválasztásának megfelelő stílusban. :-)

1 1 Sytka, Krisztus Jézus szolgája, a Magasságos Rendszergazda bloggere, a blogot követő minden szentnek és pogánynak. Kegyelem nektek Jézusban, a mi Urunkban.  2 Valahányszor rátok gondolok, hálát adok ama Magasságbélinek tiértetek, hogy igen nagy figyelemmel olvastok engem. 3 Bizony mondom néktek, hogy teljes elégedettséggel látám kitartástokat és felettébb nagy az én örömem bennetek.

 A kommentelés áldásairól, a rendetlenségek helyretételéről
4 Igen nagy örömömre szolgál pediglen a ti összes kommentetek, még azok is, amelyek nem az én szájízem szerint valók valának. Bizony mondom néktek, a velem ellenkezőkkel sem hamarkodám el a moderálást, még ha meg is kísértett többször a Sátán, hogy takarítsam ki az ilyeneket magunk közül. 5 Ám a Gonosznak ama mesterkedése nem juthatott célba, hiszen hozzá vagyunk szokva a kommentelés kemény szavaihoz, melyeken hasznos azért, ha néha egy-egy szmájlival tompítotok. 7 Hanem előfordulnak közöttetek rendetlenségek, melyek egyesekben zavart okozhatnak. 8 Vannak némelyek, akik névtelenségben kommentelnek, pedig tudjátok testvéreim, hogy az ilyeneknek nincs jövőjük a blogban.  9 Kérlek tehát benneteket, mint a Magasságbeli Adminisztrátor bloggere, hogy kerüljétek a névtelenséget, mert az nem kedves a (Sytka) úrnak. 10 Keményen beszélő bányászok is előfordulnak közöttetek, meg olyanok, akik állandóan a júdaista Messiásra hivatkozának. 11 Az ilyenekkel kapcsolatban pedig azt mondom néktek, hogy fogadjátok be őket, nem ítélgetve vélekedéseiket, sőt álljatok szóba is velük, hiszen tudjátok, hogy egyik kommentelő sem nagyobb a másiknál. Egymás kommentjeit tehát le ne becsüljétek, nehogy ama napon tele legyen a gatyátok emiatt, amikor mindannyian megjelenünk moderálásra a Magasságos Adminisztrátor előtt. 12 Ezt a saját kezemmel írom nektek én, Sytka, aki a bloggerek között is az utolsó.

A blog témaválasztásáról és céljairól, az elsytkásodás szükségességéről
12 Azt pedig nem szükséges említenem nektek, hogy a blogoszféra más blogjait is kövessétek, még ha azok között sokan esetleg mást is mondanak, mint mi. (Bizony, elveszik majd jutalmukat.*) 13 Ti pedig tudjátok, hogy provokálni kívánlak benneteket, hogy használjátok ama szerveteket, melyet mi csak szívnek nevezünk. S ha nem értitek itt most mire gondoltam vala, akkor mondom nektek: annál inkább szükségetek van ama testrészetek használatára. 14 Mindezt nem büszkeségből írom nektek, hiszen magam is rászorulék vala a szívem használatára. 15 Nem kell mondanom nektek, hogy az utolsó időkben megszaporodának azok, akiknek viszket a fülük és az egészséges sytkásodástól elfordulnak. Ezek bizony nyughatatlanok, akik a kegyelmes tanítást el nem viselhetik, a sytkásodást pedig messzire elkerülik. 16 De ne így legyen ti közöttetek, hanem teljes nyitottsággal gondolkodjatok szabadon, ahogy az a Magasságbeli Adminisztrátor követéséhez illik! Mert illik a blog olvasóinak sytkául tudnia.

2 1 Testvéreim, hálás a szívem értetek, ha az elmúlt évekre gondolok. Bizony megemlékezém számos vitánkról a teremtésről és a majomelméletről**, ami gyakran fordult elő közöttünk. 2 Visszagondolok a számos alkalomra, amikor isteni tanról*** esett szó a blogban, és látám néhány kommentelő megnyúlt arcát magam előtt. 3 Az értelmetlen vitákat pedig kerüljétek és ne minősítsétek egymást egymás személyében, mert senki sem konzerv vagy libsi, hanem mindnyájan a Magasságbeli Adminisztrátor saját képére teremtettetek. 4 Ki(ne)vettessék közöttetek az olyan, aki a címkézést gyakorolja. 5 Ám ha valaki konzervnek gondolja magát, ne ítélje el a libsit, ahogy a libsi se ítélje el a konzervet. 6 A fundikat próbáljátok meggyőzni és ha nem engednek néktek, velük együtt se kommenteljetek!

Elköszönés, jókívánságok
7 Nem győzőm hangsúlyozni mennyire hálás vagyok tiértetek. 8 Kérlek pediglen benneteket, hogy a blog olvasását el ne hanyagoljátok, a kommenteléstől meg ne szűnjetek, a sytkásodásban felettébb állhatatosak és kitartók legyetek! 9 Minden fafejűség pedig szűnjön meg köztetek, noha tudjuk, hogy egy fafej még mindig jobb vala, mint egy fejfa. 10 Békesség és kegyelem adassék nektek bőségesen, sok vitaindító bejegyzéssel!

* ez állítólag betoldás, az eredeti, sytka-nyelvű szövegben nem szerepelt
** egyes értelmezők szerint itt az evolúcióelméletre utalhatott a szerző
*** teológia

9 megjegyzés :

  1. Nagyszerű parafrázis, gratulálok.

    „meg olyanok, akik állandóan a júdaista Messiásra hivatkozának”
    - Hát ilyen „keresztények” is akadnak? Elképesztő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vajon kire is gondolhattam? ;-)

      Törlés
    2. Ha Jézusra ad absurdum judaista Messiásként lehet utalni, és nem csukják le érte az embert, még azt is megérhetjük, hogy egyes szocialisták állandóan a társadalomra hivatkoznak, egyes kapitalisták a tőkére, egyes kommunisták a „közös” fogalmára, egyes liberálisok a szabadságra – győzhetjük nekik magyarázni, mennyire tévednek. Egyes matematikusok meg számításokról beszélhetnek, nem sejtve, milyen zűrbe keverik magukat.

      Törlés
  2. Bizony jó szívvel viseltetünk Sytka mesterünk becses útmutatásai iránt, s ezen intelmeit megszívlelni soha nem lehetünk rest. A Magasságbeli Adminisztrátor áldása legyen minden szaván!

    VálaszTörlés
  3. Szia Sytka!

    Boldog szülinapot kívánok a blogodnak! Rengeteget köszönhetek neked. Az írásaid sokat segítenek. Nyugodtan mondhatom, hogy ezt a blogot szeretem a legjobban, pedig van egy jópár amit olvasok. Ez persze nem csak a feldolgozott témáknak köszönhető, hanem elsősorban neked, aki ezeket értelmes, keresztényi módon tálalod. Én hálás vagyok neked azért, mert megmutattad, hogy szembe lehet nézni az engem aggasztó kérdésekkel, anélkül, hogy sutba kéne dobnom a nézeteimet. Én ugyan nem olvaslak tíz éve, de az elmúlt kb 4-5 évben igen. Lehet, hogy keményen beszélek (sajnos még mindig nem veszem észre magamon), de hát az én csákányhoz és lapáthoz szokott elmémtől ne várjunk többet :)

    Köszönöm a blogodat!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Erre mi mást is válaszolhatnék, minthogy: köszönöm! A fricsak természetesen csak jópofaság volt, nem sértő szándék a bejegyzésben. :-)

      Törlés
    2. :) amúgy sem vagyok egy sértődős típus. De ez még jól is esett :)

      Törlés
  4. Isten éltessen, Sytka! Én nagyon örülök a blogodnak! Köszönöm!

    VálaszTörlés

Megmondhatod te is... de kérlek, NE tedd névtelenül!
(A szerző a beírt kommentek közül bármelyiket előzetes figyelmeztetés és minden magyarázat nélkül törölheti. Kommentedben ne használj túl sok hivatkozást, mert a rendszer automatikusan moderál!)