2012. június 27., szerda

Tiltakozó levél!


Itt az idő: szólaljunk fel együtt az érthetetlen keresztény szakzsargon, vagy ismertebb nevén a „kánaáni nyelvjárás” ellenében! Legyen minden letisztult és egyszerű, hogy a teljesen kívülállók is bekapcsolódhassanak az egyházi dolgokba, anélkül hogy előtte évekig folytatnának bibliaiskolai tanulmányokat! Az alábbiakban egy felszólító, sőt toborzó levelet teszek közzé, remélem sorra érkeznek majd tőletek a reakciók!

Kedves Testvérem!

A názáreti Jézus Krisztus nevében köszöntelek tégedet, aki megmostad ruhádat a Bárány drága szent vérében!

Bizonyára te is észrevetted, hogy ekklézsiaszerte komoly problémával küszködünk, miközben ebben az utolsó idős, eszkatologikus korban futunk az előttünk lévő versenypályán ama nap felé. Problémánk nem más, mint az érthetetlen beszéd. Tisztán kell látni: nem tűrhetjük tovább, hogy kánaániul beszéljünk, ezáltal kirekesztve a nem hívőket a Testnek ama koinoniájából, melyben megigazultakként mindannyian részesülhetünk!

Furcsa is, hogy egyesek nem törekszenek az érthetőségre, hiszen itt az "euangelion"-ról van szó, melyben Az, Akiben Isten minden ígérete igenné és ámenné lett, a kenózisban letette önmagát értünk, és inkarnálódott azért, hogy Vele találkozzunk – például amikor isszuk a vérét és esszük a testét. Az élő Logosz, az Utolsó Ádám, főpapunk melkisédek rendje szerint mindent elkövetett, hogy az egyszerű emberek is – teológiai szakkifejezések nélkül – vele együtt új életre támadjanak fel, miután óemberük megfeszíttetett a halálban. Most őszintén: ilyen előzmények után hogyan jövünk ahhoz, hogy a folyton bibliai szófordulatokat idéző nyelvezettel megnehezítsük mások dolgát? Távol legyen!

Éppen ezért van egy megoldási javaslatom. Itt a kairosz pillanata, amikor lépnünk kell. Beállva Dávid fia kenete alá és bírva az Atya áldó kezét, szervezzünk olyan agapéval egybekötött konferenciasorozatot, ahol újra meg újra átbeszéljük mit tehetnénk a szakzsargon használatával szemben. Ha megoldást találunk a problémára, akár az elegy-belegy nemzetek is félelem nélkül csatlakozhatnak majd Krisztus Mennyasszonyához!

Ha egyetértesz ezzel a kezdeményezéssel, vedd fel a szellemi fegyverzetet és állj őrhelyedre: ne feledd, a mi harcunk nem test és vér, sem testvér ellen van! Legyen rhémáddá ez a beszéd! Erősítsen meg tégedet Jeshua, aki a trónszékben ül és akinek lába alá vetett zsámoly a teremtett világ!

Elcsöppenő szeretettel:
Fa Pál
  pap

4 megjegyzés :

  1. A Sion szent hegyéről áldjon meg mindnyájatokat a harmadik úranoszban lakozó Jahve Elohim!
    Dicsőítsük hát őt, magasztaltassék fel az ÚR neve!
    Halleluja!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Testvér! Megérdemled, hogy Ábrahám kebelére kerülj, miután visszatérsz a porba! :-) Örülök, hogy nem vagy keménynyakú és befogadtad az üzenetet. Minden hála a trónon ülőé érted!

      Törlés
  2. Igen. Rendes, érthető szavakkal kell elérni hogy az emberek ráébredjenek hogy hinni kell a hitben hittel.

    Vagy valamit rosszul értek?

    VálaszTörlés
  3. a dzsusztin biber is believel! és a néptömegeknek tetszik!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=j97bd6Cjp2U&feature=player_embedded#!

    VálaszTörlés

Megmondhatod te is... de kérlek, NE tedd névtelenül!
(A szerző a beírt kommentek közül bármelyiket előzetes figyelmeztetés és minden magyarázat nélkül törölheti. Kommentedben ne használj túl sok hivatkozást, mert a rendszer automatikusan moderál!)